Kövess minket!
  
     

A művészetek öniróniája – a karikatúrák

A művészetek öniróniája – a karikatúrák
2014, április 30.

Talán mindenki ismeri a nyári sétálóutcák szorgos művészeit. Ott vannak minden városban, minden zajos téren, a kezükben ceruza, ecset, előttük vászon, ami csak arra vár, hogy szemet gyönyörködtető képek varázsolódjanak rá a festő által. Ugyan órákba telhet, míg elkészül egy ilyen mű, de maradandó élmény kirakni a rólunk ábrázolt portrét a falra, megörökítve egy-egy emlékezetes nap végét.

A karikaturistákat, a portrékészítés gúnyos mestereit sem kell talán bemutatni senkinek; ezek a művészek a kis hibákat, jellegzetes vonásokat szándékosan nagyítják fel, amiből nem kevés kritika leszűrhető, egy ilyen portré rávilágíthat addig fel nem fedezett hibáinkra, de lehet akár csipkelődés tárgya is.

Ezek a művek már nem egy stúdióban elérhetőek – országszerte nyíltak karikatúra stúdiók, amely ezen mókás, groteszk portrékészítéssel foglalkoznak. Ötletes ajándék lehet hasonló gondolkodású ismerősének, testvérnek, vagy akár egy család falán is tökéletesen mutat.

Vigyázat, sértődékenyeknek nem ajánlott!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
portfoliókészítés2
Amennyiben a színészet az álomszakmája

Noha sokan nem gondolják, de rengeteg ember dédelget színészi ambíciókat, szeretné önmagát viszont látni a tévéképernyők, újságok címoldalán, esetleg egy...

Close